LIBERSYNE

Veelgestelde vragen

Op welk moment kan ik Libersyne het beste inschakelen?
Dit kan op elk moment, ook ad hoc. Meestal is het begin van het boek de ideale gelegenheid, maar noodzakelijk is dat niet. Is het schrijfproject ontspoord, dan zetten we het samen weer op de rails. Heb je al een manuscript gereed, dan is tegenlezen ook een optie.

Voor welk soort boeken kan ik ondersteuning inschakelen?
Libersyne kan je helpen bij het realiseren van non-fictieboeken, zeg maar de algemene informatieve boeken. Centraal daarbij staat het overdragen van informatie die zijn oorsprong vindt in de werkelijkheid (zoals de auteur die ervaart). Dit in tegenstelling tot fictie waarbij wordt geschreven vanuit de fantasie van de schrijver.

Hoe diep gaat de (inhoudelijke) ondersteuning?
Libersyne is een sparringpartner die schrijvers houvast biedt tijdens hun schrijfproject en hen helpt de kwaliteit en continuïteit te bewaken. Bijvoorbeeld in de vorm van inhoudelijk meedenken, het aandragen van ideeën of suggesties en het helpen doorhakken van knopen. Daarnaast weet Libersyne ook hoe je het beste kunt omgaan met bronnen, rechten, uitgevers en al die (rand)zaken die komen kijken bij het realiseren van een goed boek.

Welk voordeel heb ik uiteindelijk als auteur?
Het schrijven van een boek vraagt flink wat commitment van een auteur die in een bepaalde tijdspanne een topprestatie moet leveren. Alle hindernissen en vragen die je gaat tegenkomen tijdens het schrijven heeft Libersyne al eerder meegemaakt. Bruikbare oplossingen kunnen daardoor vrij snel worden aangereikt. Dit zorgt niet alleen voor innerlijke rust en een kortere doorlooptijd, maar verhoogt ook de kwaliteit. Jij kunt je immers volledig blijven focussen op je verhaal en dat is het enige dat echt telt.

Welke vormen van begeleiding biedt Libersyne?
De wens van de auteur staat voorop. Ondersteuning kan zowel schriftelijk als mondeling plaatsvinden. Libersyne bevindt zich direct aan de voet van de prachtige Sallandse Heuvelrug. Een bijzonder inspirerende omgeving waar je tot goede ideeën komt.

Hoe lang duurt het schrijven van een boek?
Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de aard en de omvang van het boek en in hoeverre je je kunt vrijmaken voor het schrijven. In de praktijk ben je met het schrijven van een boek gemiddeld zo'n 6 tot 12 maanden bezig. Bij parttime schrijvers kan dit oplopen tot enkele jaren. Wanneer het manuscript klaar is vergt ook het uitgeeftraject nog enige tijd. Het is daarom belangrijk om de periode die volgt op de afronding al tijdens het schrijven goed voor te bereiden. Libersyne kan je helpen de duur te verkorten.

Geeft Libersyne ook boeken uit?
Nee, Libersyne is geen uitgever, maar kan je eventueel wel helpen bij het vinden van een geschikte uitgever (of agent in het buitenland).Hoe gaat Libersyne om met mijn (persoons)gegevens?
Alhoewel veel websites een internetbezoek volledig analyseren en daarvoor een keur aan persoons- en gebruiksgegevens verwerken, betekent dit niet dat het ook normaal is. Libersyne vindt een dergelijk gedrag niet bijdragen aan het tot stand komen van een wederzijds vertrouwen. Wij verzamelen op deze wijze dan ook geen (persoons)gegevens. Het raadplegen van de Libersyne website is privé; er wordt geen profiel van jou aangelegd. Wel registreert de webserver standaard het tijdstip, de pagina die wordt opgevraagd en een ip-adres. In geval van een beveiligingsincident of wanneer een pagina niet werkt, kan het nodig zijn om deze informatie eenmalig te raadplegen, zodat het probleem kan worden verholpen.

Besluit je op basis van hetgeen je op deze site leest om met Libersyne in contact te treden, dan kun je hiervoor het contactformulier gebruiken. Om dit contact tot stand te kunnen brengen, verwerken wij jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer en berichtinhoud.

Zijn mijn persoonsgegevens veilig?
De beveiliging van jouw gegevens is belangrijk voor Libersyne, maar bedenk wel dat geen enkele methode van elektronische verzending of opslag 100% veilig is. De Libersyne website maakt gebruik van een beveiligd protocol. Dit betekent dat alle gegevens - zowel van als naar deze site - gecodeerd worden verstuurd via een unieke encryptie. De gegevens die wij van jou ontvangen worden ook beveiligd opgeslagen en nimmer zonder jouw toestemming aan derden verstrekt.

Voor vragen over hoe Libersyne omgaat met jouw persoonsgegevens kun je contact opnemen via: privacy@libersyne.nl