“Als het boek waar is, zal het juiste lezerspubliek het vinden.”

— Wally Lamb, Amerikaans schrijver

Over Roderic Winkelhorst

De filosofie van Libersyne


Papier mag dan heel geduldig zijn, als lezer zijn we dat meestal niet. In maximaal 15 seconden bepalen we of de inhoud van een website aan onze verwachtingen voldoet. Dit noemt men ook wel scannend lezen; een logisch gevolg van ons drukke informatietijdperk waarin exposuredrang de echte inhoud naar de achtergrond verdringt. Uitgebreid stilstaan bij een Facebook Timeline zal ik je dan ook besparen. Die tijd kun je veel beter gebruiken voor je eigen manuscript, en laat dat nu nét de reden zijn voor jouw bezoek.

Ik heb Libersyne opgericht omdat ik zelf een non-fictieauteur ben en het leuk vind om naast mijn reguliere werk andere schrijvers verder te helpen. Dit zonder winstoogmerk. Libersyne is dan ook een non-profitorganisatie waarbij het educatieve aspect voorop staat. Geen betweterig gedoe, maar gewoon een partner die vanuit een open blik met je meedenkt.

Over het algemeen heb ik snel een klik met mensen die oprecht worden gedreven door inhoud en creativiteit. Daarbij past naar mijn idee een niet al te zakelijke ambiance; schrijven doe je immers vanuit een gevoel. In de tien seconden die mij nu nog resten om je aan het schrijven te krijgen, volgen hieronder de speerpunten van Libersyne:

  • Het volledig grip krijgen op je eigen boekproject staat voorop.
  • Er is aandacht voor zowel proces als inhoud.
  • Geboden oplossingen sluiten aan bij jouw mogelijkheden.

Uiteraard vraag je je af wat de betekenis van Libersyne is. Libersyne is een samenstelling van het Engelse 'liber' en 'syne'. Liber = [boek], syne = [vanuit een punt in het verleden tot nu]. Kortom, Libersyne.

Op de vragen pagina kun je aanvullende informatie vinden over de werkwijze van Libersyne. Ook vind je daar de mogelijkheid om documenten eenvoudig te uploaden. Staat jouw vraag er niet tussen of zou je graag eens van gedachten willen wisselen, neem dan gerust contact op.


RCW

  Roderic Winkelhorst